Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande Pickleball


Snabbt växande sport kommer till Mariestad!

Pickleball - en av de snabbaste växande sporterna kommer äntligen till Mariestad. Det är Korpen Mariestad som tagit initiativet och ordnar nu öppet hus och en "Prova på dag" söndagen den 17 November.

 

Det ska bli spännandeatt utöka vårt utbud med en racketsport som passar väldigt många, från ung till gammal, säger Åke Johansson på Korpen Mariestad. Den som en gång testat blir lätt "fast" i den här motionsformen.

Korpen samarbetar med Svenska Pickleballförbundet och har tillsammans dragit igång den nya racketsporten på flera platser i Sverige.

  • Det är en Pickleballvåg som sköljer in över landet, säger Gunnar Svalander från Pickleballförbundet. Antalet aktiva växer just nu enormt och det är mycket tack vare underhållningsvärdet och den åldersmässiga tillgängligheten.
  • Korpen Mariestad ligger i framkant när det handlat om att testa nya motionsformer, konstaterar Leif Gerhardsson frå Korpen Riks, som tillsammans med Gunnar Svalander håller i introduktionen på Öppet Hus.

 

Pickleball är USA's snabbast växande sport och startade på 1960-talet där. Det är en Racketsport med drag från tennis, Bordtennis och Badminton och spelas på en yta motsvarande en Badmintonbana och med nedsänkta nät. Racketen är lätt och bollen påminner om en innebandyboll.

Man kan spela såväl singel som dubbel

 

Länk för mer info:

Svenska Pickleballförbundet

 

Korpen Mariestad

Åke Johansson

Uppdaterad: 13 NOV 2019 09:23 Skribent: Pernilla Holmsten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Mariestad - Korpen
Solgläntevägen 1
54232 Mariestad

Besöksadress:
Solgläntevägen 1
54232 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501393050
E-post: info@mariestadskorpe...

Se all info