Hoppa till sidans innehåll

Pickleball, välkomna att hyra vår hall för spel!


Pickleball, en av världens just nu snabbast växande sporter. Sporten är en blandning mellan tennis, bordtennis och badminton som spelas på badmintonbanor med nedsänkta nät och med racket och boll avsedda för sporten.

Här hittar ni en bra artikeln om varför Pickleball är så populärt

Varför sporten växer som den gör:

Passar Alla Åldrar
Alla kan spela Pickleball, från 5 år till 95 år. Pickleball togs fram av några familjer i Seattle på 60-talet som under sin semester fick denna smått geniala idé Pickleball för att roa sina uttråkade barn. Detta märks utifrån dess egenskaper, och idag spelar ofta hela familjer tillsammans, vilket är en ”wow-upplevelse” för många som är nya till sporten.

Skonsamt mot kroppen
En paddel väger ca 200 gr och bollen ca 20 gr, belastningsskador är väldigt ovanliga. Man spelar dessutom sporten utifrån ens förmåga att ex röra sig. De första 2 miljonerna som spelade i Pickleball i USA var seniorer, som fann ett spel där man faktisk också kan spela lite långsammare och där man inte behöver springa så mycket men ändå få ett eftertraktat tävlingsmoment. 
Chess on a court.

Jämställt från början
Mixed dubbel är den populäraste klassen i Pickleball. ALLA spelar tillsammans och mot varandra. Strategi viktigare än muskelstyrka! 

Socialt!
Man samlas ofta i blandade grupper om 20-30 personer och spelar Pickleball tillsammans. Det är korta sociala matcher, man spelar på en liten bana, alla träffar alla och alla pratar med alla.

Enkelt att lära
Vi brukar ofta säga att du lär dig Pickleball på 3 min och det är faktiskt sant. Efter några minuter kan ALLA spela bollen 10 gånger över nät och kan därmed börja spela en enklare match.

Uppdaterad: 13 NOV 2019 09:33 Skribent: Pernilla Holmsten
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Mariestad - Korpen
Solgläntevägen 1
54232 Mariestad

Besöksadress:
Solgläntevägen 1
54232 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501393050
E-post: info@mariestadskorpe...

Se all info