Hoppa till sidans innehåll

Korpen Mariestads historia


Korpens verksamheten i Mariestad startade år 1957 den 26 juni då vi hade vårt första styrelsemöte på Olssons café.

Fotboll och handboll var då ryggraden i vår verksamhet. Mariestad hade i slutet av 50-talet och ända in på 70-talet stora framgångar i bordtennis både nationellt och internationellt. Intresset för korpbordtennis i Mariestad blev därför mycket stort under samma period. Vi har inte bara åkt "snålskjuts" på elitidrotten! Vi har faktiskt varit först med att i Mariestad starta upp med olika verksamheter som badminton, innebandy och boule. Ur denna verksamhet har sedan olika klubbar på elitnivå bildats. I slutet av 60-talet och fram till mitten av 80-talet kom badminton att framstå som den verkliga innesporten i Mariestad. Innebandyn blev snabbt vår stora ungdomsaktivitet både i Korpens regi och på elitnivå under 80-talet. Tro det eller ej - två före detta korpklubbar i Mariestad, Strandgården och Lockerud möttes i SM-final några år efter att innebandyn bedrevs på elitnivå.

Bouleverksamheten kom igång i slutet av 80-talet och är kanske mer populär än någonsin. Visst är bollsporter och tävlingsmomentet sedan länge basen i vår verksamhet. Men cykling, gympa, aerobics, vattengympa och stavgång ger oss ännu mer stämpeln av att vara en friskvårdande organisation. Verksamheten måste också följa de trender som finns kring oss. Spinning och Boxercise som vi startade år 2000 är bra exempel på detta.

Efter idogt arbete av många engagerade människor kunde vi i augusti 2005 förverkliga en av våra stora drömmar. Då invigdes nämligen Korpen i Centrum beläget mitt i centrum (Nygatan 20). Ca 800m2 fullt av träningsglädje där massor av olika aktiviteter erbjuds i tre olika hallar. Där erbjuds t.ex. traditionell gym-träning, spinning, gymping, yoga, boxercise, pump m.m. Utöver det finns massage av certifierade massörer, bastu, solarier och en barnhörna för de allra minsta. Vårt mål är att främja kommuninnevånarnas livskvalitté och välmående. Vi försöker följa de trender som finns inom träning i Sverige och vi utbildar hela tiden nya ledare.

Inför hösten 2016 togs äntligen beslutet att skapa ett "Korpen hus". Korpens hus är en gammal dröm inom föreninen som innebär att kunna samla all verksamhet under ett tak. Korpens Motionscenter har växt fram i vår anläggning på Johannesberg. Här hittar man förutom bad och motionshall även ett fullutrustat gym. Den verksamhet som förut fanns på vår anläggning i centrum återfinns numera på Korpens motionscenter. 


Vår ambition är att ha någon eller några aktiviteter som passar just dig för att öka ditt välbefinnande. För att ha en allsidig verksamhet måste vi ha ledare och funktionärer som ger oss den service som behövs för att du som deltagare skall bli stimulerad. Du som vill öka ditt engagemang i Korpens verksamhet och vara med att skapa nya verksamheter eller ingå som medarbetare i vår verksamhet - hör av dig till oss.

Vi hälsar dig välkommen!
Besök gärna Rikskorpens hemsida(öppnas i nytt fönster)

Uppdaterad: 29 AUG 2016 19:43
Skribent: Helen Lideqwarn

 

För att se aktuella pass & bokning av pass" Passchema"knappen.

passbokning

Receptionen bemannad

Sommartid V 25-32

Måndag - Torsdag

16:00 - 20:00

Receptionen stängd V 28 & 29

 

 

Kortgymmets öppettider!

Öppet dygnet runt

Telefon:0501-393050

 

Följ oss på:instagram

 

 

 korpen_johannesberg

 

Våran anläggning är utrustad med hjärtstartare!

 

 

MetsaTissue_logo_4C_29267_org

Vi tackar Metsä Tissue för deras sponsring.

 

Postadress:
Korpförening Mariestad - Korpen
Solgläntevägen 1
54232 Mariestad

Besöksadress:
Solgläntevägen 1
54232 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501-39 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info